Esinekokoelma

Esinekokoelma

Esinekokoelma on suurelta osin esillä Halosenniemessä tuomassa taloon taitelijaperheen aikakauden tuntua. Talon interiööriin kuuluu muun muassa ateljeen piano, jonka ääreen taiteilijan puoliso Maija tapasi istahtaa viihdyttämään Halosenniemen vieraita.

Myös vanhempien makuuhuoneen kirjoituspöytä, lastenhuoneen pirttipöytä ja ylätambuurin liinavaatekaappi ovat kuuluneet talon kalustukseen jo sen alkuperäisten asukkaiden aikana samoin kuin ruokasalissa esillä oleva astiasto, “Pariisin serviisi”.

Halosenniemen koti oli viihtyisä ja kodikas, vaikka kalustus oli hyvin pelkistettyä. Kuvan kirjoituspöytä löytyy talon yläkerrasta vanhempien makuuhuoneesta.

Pariisin serviisi lienee Pekan tuliainen joltain monista Pariisin matkoista. Pyhäpäivinä Halosenniemessä oli tarjolla paistia porkkanoiden, kukkakaalin ja riisin kanssa. Juurekset, vihannekset ja yrttimausteet saatiin kotipuutarhasta. 

Muut taiteilijaperheet olivat tuttu  näky Halosenniemessä, jossa pidettiin niin saunailtoja kuin kotikonserttejakin. Usein pianon ääressä oli Maija Halonen.